Informacije o obradi podataka

Sokoplet razume da vam je privatnost važna i da vam je stalo do toga kako se vaši podaci koriste i dele na mreži. Poštujemo i cenimo privanost svih koji posete našu veb stranicu https://sokoplet.com/ prikupljaćemo i koristi lične podatake samo na načine koji su ovde opsani i to u skladu sa zakonskim obavezama.

Molimo Vas da ove informacije pažljivo pročitate!

1. Opšte informacije

Svi proizvodi u online prodavnici Sokoplet su dostupni, neke već imamo na stanju ili u zalihama. Zelimo osigurati da svaki naručeni proizvod dođe u ruke kupca što pre. Ukoliko je u pitanju veća količina poručene robe, odmah po prijemu porudžbine e-mailom ćemo vas kontaktirati i dogovoriti se  o vremenu isporuke.

Dali smo sve od sebe kako bi prikazali i opisali proizvode što je moguće preciznije, eventualno može doći do razlike u nijansama boje proizvoda na vašem uređaju i stvarnog izgleda proizvoda zbog reprodukcije boje na uređaju. Ako budete imali pitanja ili su vam potrebne dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate.

2. Privatnost podataka

Za svrhu online prodaje i zadovoljstva kupaca, ciljanog marketinga, poboljšavanja naših proizvoda i usluga, Sokoplet može prikupljati i obrađivati vaše sledeće lične podatke:

 • Ime i prezime
 • Adresa
 • Broj telefona
 • E – mail adresa
 • IP Adresa sa koje ste izvršili kupovinu

Svi podaci biće tretirani kao poverljive informacije, lični podaci se jedino dele sa kurirskim službama i to u situaciji kada je potrebno dostaviti robu. Prihvatanjem ovih Uslova dajete izričit pristanak i saglasnost da Sokoplet prikuplja i obrađuje vaše podatke o ličnosti u marketinške svrhe. Svi vaši podaci o ličnosti koje nam budete dostavili, biće zaštićeni i bezbedni i nećemo ih ni pod kojim uslovima zloupotrebiti, niti prodavati na tržištu, što vam osigurava potpuno bezbedno poslovanje i saradnju sa kompanijom Sokoplet.

2.1.           Zaštita podataka o ličnosti

Naše  preduzima tehničke i organizacione mere kako bi se Vaši podaci o ličnosti obrađivali samo na način koji je u skladu sa zakonom i svrhom zbog koje se Vaši podaci prikupljaju i obrađuju.

Pristup Vašim podacima o ličnosti biće omogućen državnim organima, organima javne vlasti i trećim licima, isključivo u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

3. Potvrda porudžbine

Nakon što se izvršili kupovinu i dobićete e mail o potrvdi porudžbine koji sadrži.

 • Broj porudžbine
 • Adresu dostave
 • Iznos za plaćanje
 • Cene proizvoda
 • Naše kontakt podatke

U situacijama kada naručite veću količinu, e-mailom ćemo vas obavestiti o vremenskom periodu koji je potreban za izradu date količine kao i o datumu isporuke poručene robe.

4. Cena

Cena svakog pojedinačnog proizvoda nalazi se na stranici proizvoda i u korpi. U cenu nisu uključeni troškovi dostave jer troškovi dostave zavise od kurirske službe. Ukoliko bi ste želeli izradu proizvoda po narudžbini za cenu nas možete kontatkirati putem e – maila ili pozivanjem na broj telefona. Sve su cene aktualne i redovno se ažuriraju, za svaki proizvod vredi ona cena koja je bila vidljiva u vreme kupovine.

5. Dostava

Dostava robe se vrši putem brze pošte, sve podatke koje ste uneli prilikom poručivanja robe (ime i prezime, adresa isporuke, e-mail adresa i broj telefona) prosleđujemo brzoj pošti, kako bi vam dostavili proizvode iz vaše narudžbine prema vašem zahtevu. Brze pošte su u obavezi da te podatke koriste i da vas kontaktiraju isključivo u svrhu ispourke naručenih pošiljki.

Rok za isporuku robe zavisi od potrebnog vremena za izradu proizvoda, naručene količine i od dostave brze pošte. Rok za isporuku standarsnih porudžbina je 3-10 dana dok za veće količine naručene robe može biti i do 30 dana o datuma poručivanja.

6. Oštećeni proizvodi i reklamacije

Rok za isporuku robe zavisi od potrebnog vremena za izradu proizvoda, naručene količine i od dostave brze pošte. Rok za isporuku standarsnih porudžbina je 3-10 dana dok za veće količine naručene robe može biti i do 30 dana o datuma poručivanja. U situaciji kada vam kurir donese proizvod koji je oštećen, preproučujemo da nas odmah kontatkirate i slikate proizvod pre nego što otpakujete. Nudimo vam garanciju uz pravilno održavanje koje podrazumeva da svi naši proizvodi ne budu izloženi vodi, u vidu kapljica, pranja vodom, stajanje na kiši, svake godine lakiranje površina koje su izrađene od pruća i čuvanje kao i odlaganje na suvim mestima. U situacijama neadekvatnog čuvanja i održavanja proizvoda grancija je nevažeća. 

7. Newsletter

Pijavom na newslettera-a Sokoplet obaveštava korisnike koji pošalju svoj pristanak o:

 • Novostima u ponudi u našoj online prodavcnici
 • Tekućim marketinškim aktivnostima
 • Programu lojalnosti
 • Novim proizvodima
 • Nagradnim igrama
 • Ostalim popustima.

Prijavom na newsletter izjavljujete da ste saglasni da vršimo procenu vaše aktivnosti na našem sajtu, u cilju prilagođavanja Sokoplet internet prodavnice vašim zahteva i interesovanjima, odnosno za dobijanje personalizovane komplivacije vesti, ponuda i drugih informacija. Vaši podaci se čuvaju i koriste za istraživanje tržišta i u promotivne svrhe.

Podatke koje ćemo prikupljati i obrađivati su:

 • E mail adresa

U slučaju da želite da otkažete datu saglasnost, potrebno je da date saglasnosti pošaljete e-mailom na adresu sokopletnamestaj@gmail.com sa naznakom odjava sa newslettera-a.

8. Kolačići

Kako bi Sokoplet internet prodavnica radila ispravno i vršila unapređenje iskustva pretraživanja potrošača, ova stranica mora da koristi malu količinu informacija (Cookies, kolačiće)

Kolačić je teksutalna datoteka veb stranice i skladišti se na korisnikov uređaj (telefon, tablet, računar). Sve podatke koje se na taj način prikupljaju koriste se za pamćenje podešavanja i korisničkih aktivnosti na web stranicama. Kolačići omogućavaju korisnicima da da efikasno obavljaju navigaciju između stranica, zapamte prioritete i generalno unaprede korisničko iskustvo. Pomenute aktivnosti podrazumevaju: kretanje po stranicama web sajta, stavljanje proizvoda u korpu, upoređivanje artikala, pregdanje artikla i slične aktivnosti.

Kolačići mogu da se koriste u cilju prilagođavanja reklamiranja interesovanjima određenog korisnika kroz praćenje pretrazivanja i drugih veb sajtova.

Svi korisnici u svom pretraživaču mogu blokirati kolačiće ili izbrisati kolačiće, čime određene funkcionalnosti neće biti moguće.