Potrebne su vam sanke?

Imate dilemu  koje sanke da kupite?
Nakon čitanja ovog teksta lakše ćete se odlučiti
koje sanke da kupite.

Malo stvari je tako zabavno kao sankanje niz snežno brdo u zimskim danima. To je jedinstvena prilika da zajedno sa decom uživate na snegu. Sankanje je zimska zabava u kojoj cela porodica  – od mališana do odraslih – može da uživa.

Nekoliko faktora dolazi u obzir prilikom odabira najboljih sanki, uključujući i to ko će koristiti sanke, kog uzrasta će biti dete, veličina i težina sanki,  koliko brzo mogu ići kao i količinu prostora za skladištenje koje će zauzeti sanke. 

Postoji mnogo različitih tipova sanki koje možete izabrati, u rasponu od metalnih sanki, drvenih sanki pa sve do plastičnog kliska i guma za sankanje. U nastavku ovog teksta iznećemo sve što znamo o sankama a da vam pomoći lakše da se odlučite za prikladne i  adekvatne sanke za bebu kao i sanke za dete. Osim toga možete pročitati na sta posebno treba obratiti pažnju prilikom kupovine sanki.

Uzrast deteta

Sankanje je zabavna aktivnost za svu decu, međutim može biti posebno opasno ukoliko sanke nisu adekvatne. Postoje sanke za odrasle i postoje sanke za decu. Mala deca uzrasta od kako počnu da sede sa navršenih 6 – 7 meseci, mogu se voziti na sankama, i to isključivo na sankama koje su obezbeđene sigurnim i učvršćenim naslonom. Naslon treba da bude fiksiran kako bi vaša beba bila sigurna. Deca starijeg uzrasta mogu koristiti sanke iz bez naslona jer su dovoljno odrasla da se mogu držati za sedišni deo. Primer najsigurnih sanki jesu naše drvene sanke sa opletenim fiksiranim naslonom koji je ispleten od pruća, te osim sigurnosti pruža udobnost detetu. Sanke su dovoljno velike da se može voziti dete starosti do 9 godina, gde nakon toga makazama možete odseći pleteni naslon i onda se mogu voziti deca svih uzrasta. 

Materijal od kog su napravljene

Nekada su se sanke isključivo izrađivale od drveta, pojavom novih materijala počele su da se izrađuju sanke od plastike, metala i drugih veštačkih materijala. Da bi bile izdržljive, zimske sanke moraju biti dovoljno fleksibilne da glatko klize preko smrznutog i snežno tla. Ako sanke nisu dovoljno fleksibilne, pri teretu i relativno velikim brzinama na tvrdom, neravnom terenu će uzrokovati lomljenje čak i naizgled najjačih materijala. Metal i plastika postaju krhkiji po hladnom vremenu dok je drvo je najotpornije tokom zime. Plastične sanke nisu toliko izdržljive kao metalne i drvene i lagano se prevrću na snegu. Metalne sanke su čvrste stabilne ali ne pružaju adekvatnu udobnost kao drvene. Najudobnije su drvene sanke. Drvene sanke obično imaju naslon izrađen takođe od drveta koji se skida koji i nije baš najudobniji. Dok naše sanke poseduju naslon koji je opleten od pruća u vidu udobne fotelje gde ne morate brinuti zau dobnost i sigurnost vašeg deteta.

Novac za kupovinu sanki

Kada kupujete sanke treba uzeti u obzir činjenicu da se one ne kupuju svake godine, tako da želite pametno da kupite sanke za dete koje će vam trajati dugi niz godina. Ne želite da kupite platične sanke koje će trajati samo jednu zimu, već želite da te sanke prate uzrast vašeg deteta. Pletene sanke sokoplet iako su previđene za mlađu decu vrlo lako možete nakon što vaše dete poraste odseći opleteni deo i ostaće vam drvene sanke

Sastav proizvoda:
Ovaj proizvod je 100 % napravljen od prirodnih materijala tako da ni na koji način ne zagađuje sredinu. Sedalni deo sanki je napravljen od drveta na donjem saonica se nalazi pocinkovan lim koji klizi po snegu i ledu. Dok je naslon napravljen od vrbovog pruća kako bi pružio maksimalnu udobnost detetu.

Veličina drvenih sanki:

Dužina sedišta: 32 cm
Širina sedišta: 32 cm
Visina naslona: 35 cm
Dužina sanki: 105 cm
Težina: 4,3 kg